onsdag 5. september 2012
Byggbrød med gresskarkjerner
ENGLEMORS BYGGBRØD MED GRESSKARKJERNER
1,5 l melk
0,5 dl olje
75 g gjær
1 ss salt
300 g lettkokte havregryn
150 g glutenfri fin melblanding
600 g byggmel
200 g sammalt spelt
1 dl gresskarkjerner
Rør ut gjær i fingervarm melk, tilsett olje. Bland alt det tørre og rør inn i væsken. Kjøkkenmaskinen kan brukes, men da bør spelten røres inn til slutt manuelt. Deigen skal være bløt. Forhev, tøm over i 3 smurte brødformer (1,5 liter), etterhev og stek i 40 minutter nederst i ovnen ved 230 grader. Avkjøl på rist.
I tested new ingredients when baking yet another batch of wheat-free bread today. Since my son, who's the allergic one who has to eat the breads, declared "they taste just like regular bread!" I'm satisfied :-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar