onsdag 25. november 2009

JuleforberedelserIdag har jeg vært hjemme fra jobben med friskt barn... For å komme i barnehagen må de ha en feberfri dag, og i går hadde lille-engel fortsatt litt feber. Men vi har kost oss på kjøkkenet, og dermed er julebaksten igang. Resultat ble colakaker og potetmeltopper etter mammas oppskrift, og peppernøtter etter ny oppskrift av året (fant den på nettet et sted, de var skikkelig gode!).

Etter at de to minste var lagt i kveld hadde prinsesse-engel og jeg en "stor-jente-kveld" og laget lyse kakemenn etter mormors oppskrift fra 1940-tallet - de er både gode å kjevle og gode å spise!
-
-
We've started preparing for Christmas. Four different kinds of Christmas cookies have been made today: Kakemenn (Cake Men) from my granny's recipe, Peppernøtter (Pepper nuts) from a recipe I found on the internet (they were really good!), Potetmeltopper (Cornflour cookies) and Colakaker (Cola Cakes) from my mother's recipes.

7 kommentarer:

Åshild sa...

Oi, de så gode ut! Sannelig fikk dere bakt mye på en dag.

inger marie jakobsen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
inger marie jakobsen sa...

så artig å se deg her inne:) år siden vi har treft hverandre nå!!!kom tilfeldigvis inn på siden din, er på leit etter en spesiell tøffeloppskrift.tenk at også dere har tre engelbarn:)vi kan supplere med to katter her i heimen:) ser at du har kristin helene sin bloggside liggende hos deg. hun er blitt min gode veninne her vi bor:)hils husbonden:)jeg tror sist vi så hverandre var ved brusandstranda:)
-inger marie

Englemor sa...

Ja, det er nok lenge siden sist, Inger Marie! Kjekt at du la igjen en kommentar :-) Prøvde å gå inn på din blogg, men profilen var ikke delt offentlig. Så dere har også 3 skjønne små? Ha en flott adventstid!

inger marie jakobsen sa...

jeg har ikke noen blogg;) er så kjekt å se hva du har lagd, så mange flotte ting:)vi også har tre ja. den minste på 4 mnd. eldste gutt og to jenter.nå skal vi kose oss i aadvent. må bare blir frisk først... influensa.....

Berit M sa...

Heisann, flinke husmor. Colakaker er så godt, men jeg har aldri bakt det selv. Har du lyst til å dele oppskriften din med meg..
Sliter med shift-knappem, får ikke til å skrive spørsmålstegn...
Berit

Englemor sa...

Klart det, Berit!

Pisk 200g mykt smør med 200g sukker. Tilsett 2ss sirup, pisk litt til. Ha i 300g hvetemel, 1ts bakepulver, 1ts natron og 2ts vaniljesukker.

Lag 5 ruller på ca 25-30cm. Legg to og to på stekebrett med bakepapir under, klapp dem flate. Stek midt i ovnen ved 180grader i 10 minutter. Skjær i skrå staver rett etter steking, avkjøl litt på brettet, før du legger dem over på rist. Nam!!