tirsdag 1. desember 2009

AdventNår 1.desember er her er det virkelig NESTEN jul for ungene. De har gledet seg til å begynne å telle ned til jul med kalenderen, og de var lette å få ut av senga i morges. Større var desto fortvilelsen hos lille-engel, som var den heldige som skulle få starte med pakkekalenderen. Mamma'n hadde nemlig på mystisk vis forvekslet to gaver, slik at hun åpnet en gave tiltenkt til storebror :-(

Ellers er julebakst og julesnop så godt som ferdig, jeg har laget trøndersk juleøl, pyntet pepperkakehjerter med ungene, hengt opp adventskalender og tatt inn kristtorn. Jeg er utrolig glad i denne busken som har blitt et julesymbol. I julehøytiden med dens fokus på Jesus-barnet i dekorative julekrybber blir vi med disse taggete bladene og røde bærene minnet om Jesu tornekrone og blodige svettedråper på korset, og dermed også hans redningsaksjon for å berge oss hjem til himmelen. Enda en grunn til å glede seg ekstra i julehøytiden!!

Jeg driver også med litt håndarbeid innimellom, men det er julegaver, så de får komme i et innlegg senere :-)
-

More Christmas preparations! I'm almost finished baking cookies and making candy, and the kids and I have decorated gingersnap hearts. The traditional Christmas beer from Trøndelag (Norwegian province) is becoming full-flavoured, the advent calendar is up on the wall, and I've singled out holly to decorate our sideboard. I love this tree, reminding me of Jesus' drops of blood in Gethsemane and his crown of thorns on the cross, thus also his sacrifice to save me. Yet another reason to rejoice during the Christmas celebrations!!

3 kommentarer:

Åshild sa...

Vi koser oss med kalenderåpning her og! Fin kristtorn du hadde funnet, og fint det du skrev om Jesus. God adventstid!

Titt Tei sa...

Så flott innlegg, kjære nabo ;-). Fikk nesten tårer i øynene! Kjekt å se at livet går videre "i huset" selv om det her har vært preget av eksamenslesing. :-)

Nina sa...

Så koselig adventstid dere har. Her er også pakkekalenderen stor stas på morgenen.
Vi starter med julebaksten i morgen. Blir kjekt det.
Tøff caps Emil hadde fått!