torsdag 7. mai 2015

Forrige helg hadde jeg bestilling på konfirmasjonskake. De ønsket tradisjonell marsipankake med noe blått som pynt.

Istedet for en rosebukett, slik jeg ofte lager, ble det en større rose. Marsipanen var farget blå, men rosen fikk seg i tillegg en liten dusj med spiselig glansspray fra PME. Sjokoladedekoren i bakgrunnen lages ved å smelte kokesjokolade og sprute ut mønster på bakepapir. Figurene legges så i kjøleskapet for å stivne. Kjempeenkelt! Jeg bruker å bryte opp mørk kokesjokolade og legge i en liten brødpose, knytte for, legge posen i kjele med varmt vann (obs! Åpningen til posen må ikke nedi vannet...) til sjokoladen har smeltet, og så klippe et lite hull i ene hjørnet.

This traditional marzipan cake was an order for a confirmation this weekend. They wanted something blue as decoration, so in addition to the border, I sculped a rose. Even though the marzipan was already blue, I used PME's blue lustre spray to excel the appearance. The chocolate ornaments were made by piping melted chocolate as patterns onto greaseproof paper and then left to cool in the refridgerator. Really simple, but amazingly decorative :-)

Ingen kommentarer: