fredag 10. april 2015

Knyttet hjertepute i fleece

På barneklubben denne uka laget ungene hjerteputer i fleece, inspirert av Sweet and simple living. Også denne gangen gjorde jeg klart en god del på forhånd, og det viste seg at det var lurt ;-)

Jeg laget meg to hjertemaler, en stor og en litt mindre. Hjertet ble klippet dobbel etter den største malen, før jeg tegnet rundt den minste malen midt i storhjertet. Midt i hjertet satte jeg en sikkerhetsnål, bare for å holde de to hjertedelene på plass. Deretter klippet jeg snitt fra ytterkanten og inn mot streken til det minste hjertet. Streken vil ikke synes når puta er ferdig, så det er ikke så farlig om man tegner med penn. Pass på at rysjene er lange nok til å få knyttet to ganger!

På hobbyrommet fikk ungene hvert sitt doble hjerte, og startet å knytte sammen de to matchende rysjene. Det vanskeligste for enkelte var faktisk å se hvilke to rysjer som hørte sammen... Eller at man plutselig hadde hoppet over en rysj slik at resten ble skjevt. Da jukset vi litt, det gikk fint! Før hele hjertet var ferdigknyttet, fylte ungene hjertet med fiberfyll, og resultatet var en søt hjertepute. Her i huset har noen av bamsene nå fått hver sin pute :-)

The kids made beautiful heart pillows at Kids' Church this week, inspired by Sweet and simple living. I had prepared the craft activity by cutting the felted hearts and the strips, and then the kids tied knots all around the outer edge of the heart. Before the knots were finished, they stuffet the heart. The biggest challenge for some of the kids was to find the two matching strips :-)

Ingen kommentarer: