torsdag 26. mars 2015

Kors som påskepynt

Snart påske! Da er det kjekt å pynte med noe som symboliserer påskens virkelige mening! Sist helg var jeg og jentene på leir. Da hadde jeg og ei venninne ansvar for påskeverksted, og der laget ungene "blyglass-kors" av papp og silkepapir.

Det finnes mange sider på nettet med fremgangsmåte for slike kors. Ungene på leir klippet to korsrammer, og limte så biter av silkepapir på den ene rammen. Etterhvert som man bygger seg opp fra en kors-arm, må man også lime på silkepapirbitene i tillegg til kantene, for at alt skal henge sammen. Tilslutt limte de den siste rammen oppå "sår"-siden på første rammen. Kjempefint i vinduet når lyset skinner gjennom silkepapiret!

I går var det barneklubb på bedehuset, og da laget ungene kors av spiker og garn. Disse ble også kjempefine!! Jeg tok utgangspunkt i fremgangsmåte og mønster fra 517 creations.

For at ungene skulle rekke å bli ferdig, gjorde jeg klart endel på forhånd. Jeg saget plankene 20 cm lange, pusset dem litt på fremsiden, beiset dem (med beisrestene fra terrassen vår...) og markerte hullene til spikrene. Litt mye jobb på forhånd, men så gikk det dermed smertefritt på barneklubben. Eneste utfordringen er å holde tråden stramt nok og huske å snurre tråden rundt spikrene, hvis ikke løsner det lett. Vi knyttet begge endene av tråden rundt en spiker.


I helped arrange a kids' retreat last weekend, and the kids got to make "stainglass" crosses as an Easter craft activity. There are many different instructions online on how to make these. More crosses: the kids at Kids' Church yesterday made stringart crosses (inspiration and pattern from 517 creations). I prepared quite a lot in advance, but I had to in order for the kids to finish in time. Beautiful results!!

Ingen kommentarer: