onsdag 16. oktober 2013

Høstblader av papir og smeltede fargestifter


Valg av hobbyaktivitet til barneklubben i dag var påvirket av årstiden vi er inne i nå. Ungene laget flotte høstblader som de limte på fremsiden av kort. Fremgangsmåte er inspirert av Vanessa Christenson, og her kommer norsk forklaring med enkelte forandringer fra originalen:

Jeg kopierte blad-malen fra Vanessa's blogg, og printet ut 6 stk på ett A4-ark. Skrell biter av fargestifter oppå bladet. Fint med 2-3 forskjellige farger. Legg papirbladet med fargeskrell mellom to lag bakepapir, glatt over med strykejern innstilt på sterk varme. Obs: dette tar bare et par sekunder! Ta av bakepapiret og se det flotte mønsteret der fargene har smeltet sammen! La fargen tørke, klipp ut bladet og lim det på fremsiden av et kort. Er nok mange foreldre som får flotte høsthilsener fra ungene sine i kveld, for de var ivrige etter å skrive søte ord inni kortene :-)

Dette var første bladtesten min og her har jeg for mye fargeskrell. Da blir det så tykt lag av farge at det neste brekker av fra papiret etter at det har tørket.

Craft from today's Kids' Club: fall leafs from paper and melted crayons. Inspiration from Vanessa Christenson.

Ingen kommentarer: