mandag 23. juli 2012

Bryllupskake med jordbærdekor

I går leverte jeg en bryllupskake. Brudeparet ønsket standard bløtkake der kun en kake skulle dekkes med marsipan. Kakene skulle pyntes med frukt heller enn marsipanblomster, men ellers sto jeg ganske fritt. Jeg kjøpte inn endel frukt, men landet på at det fort ville blitt litt rotete med for mange farger. Resultatet ble derfor kun jordbærpynt i ulike variasjoner, omkranset av sprøytebord på kremkakene. Brudeparet på den minste kaken er jordbær dyppet i hvit og mørk sjokolade, fremgangsmåte finnes mange steder på nett, bl.a. her.


Sommerfugler i sjokoladefondant var også en del av pynten. Kjøleskapskald fondant kjevles, utstikkere penslet med matolje stikker ut fasongen. Ferdige sommerfugler legges i tett boks i kjøleskap.
Noen tips til selve kaken: 1) Legg strimler av bakepapir under bunnen før du begynner å fylle med syltetøy og krem. Da får du ikke søl på fatet eller papirservietten, fjern strimlene forsiktig etter fylling av kaken - evt etter marsipanlokk er lagt over. 2) Bruk Tupperware bakeunderlag når du kjevler marsipanen! 3) For å unngå skrukker på marsipanen, hold marsipanen inntil kaken med en håndflate mens du forsiktig drar/strekker i marsipanen med den andre hånden.


I had an order for a wedding cake yesterday. The base is traditionally Norwegian sponge cake with strawberry jam and whipped cream, and it's mostly decorated with strawberries in various styles. A Norwegian DIY for the topper was found i.a. here.

Ingen kommentarer: