søndag 15. november 2009

Mønster til skjermlue



Englegutten har fått sin egen skjermlue. Jeg valgte å lage guttemodellen litt mindre "baggy" enn prinsesse-engel sin.
-
Garn: 50 g Alpa fra Trysilgarn
Pinner: 4mm
Strikkefasthet: 20m = 10cm
Hodeomkrets: 50-52 cm
1,5 liters brusflaske til skjerm (Grans' er glatte og fine)
-
Legg opp 80 m på rundpinne, strikk deretter 3cm vrangbord (2 rett, 2vrang). Øk 1 maske pr 5 masker ut omgangen ( = tilsammen 96 masker) og strikk glattstrikk til arbeidet måler 16 cm. Felling: * 6 rett, 2 rett sammen *, gjenta ut omgangen, strikk deretter 1 omgang rett. Gjenta disse to omgangen med en mindre rettmaske mellom fellingene for hver omgang. Strikk siste omgang med 2 rett sammen omgangen ut, dra deretter tråden gjennom maskene og fest godt.
-
Skjerm: den er som nevnt i et tidligere innlegg inspirert av Monamonos Tempo's Headcoat, men med forandret maskeantall og omganger. Legg opp 42 m fordelt på to pinner (Magic cast-on). Øk 1 maske annenhver omgang på innsiden av de to yttermaskene på hver pinne til du har tilsammen 78 masker. Strikk sammen en maske fra den fremste pinnen og en fra den bakerste til det står 5 masker på hver av de to venstrepinnene og 34 på høyrepinnen . Klipp ut en skjerm av brusflasken og putt denne inn i den strikkede skjermen. Strikk deretter sammen de siste maskene. Mask sammen skjermen med vrangborden til selve lua. Fest trådene. Voila!
-
For den litt mer baggy jentevarianten: strikk *2 rett og øk 1 maske* omgangen ut rett etter vrangborden ( = 120 masker tilsammen). Strikk til lua måler 17 cm, start deretter fellingen. Den skjer på samme måte som mønsteret ovenfor, men starter med * 8 rett, 2 rett* sammen. Skjerm lages og monteres på samme måte som på guttelua. Denne lua trenger du 1,5 nøste garn til.
-
The pattern for this brimmed hat is included in this post, but unfortunately only in Norwegian yet.

6 kommentarer:

wigdis sa...

Flotte luer og den lille prinsessen var jo bare skjønn. Nydelig bilde.
ha en fin kveld

Hanne sa...

Kjempe fine skjermluer :)

Berit M sa...

Ja, nå har jeg sittet i over en time og kost meg. Så flink du er! Her var det masse inspirasjon for en hverdagshusmor. Kommer nok til å titte innnom med jevne mellomrom.
Det var forresten veldig koselig å være sammen med dere i helga- du er kjempeflink, det glemte jeg å si;-)
Klem fra Berit

Berit M sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
mono sa...

Lua ble knallfin - nok en gang! =)

mono sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.