lørdag 3. desember 2016

Klesklype-engler

I uka som var hadde vi siste ordinære barneklubb på bedehuset før jul. Neste gang er det nemlig avslutning, og da har vi ikke hobbyaktivitet. Vi måtte nesten lage noe jule-relatert, og da ligger engler hjertet mitt nærmest :-) Disse englene er kjempelette å lage, og utrolig søte!

 Materialer: klesklype i tre, piperenser i sølv eller gull, materiale til vinger (jeg brukte et skumark med glitter som jeg hadde liggende), hudfarget papir til ansikt og rund utstanser, og dekopapir til kjole (18cm diameter på sirkelen). Jeg hadde flere pakker med billige bordskånere fra Europris som vi brukte til kjole.

 Fremgangsmåte: legg vingemalen på skumarket og tegn rundt. Klipp ut. Brett kjolesirkelen i 2 (=halvsirkel), brett deretter en gang til (=kvartsirkel), fold ut en gang (=halvsirkel), legg begge kantene på halvsirkelen ned mot midt-bretten (=kvartsirkel), brett sammen (=åttendedelssirkel), klipp ca 1 cm av spissen. Fold ut til halvsirkel igjen. Klipp ca 2 cm snitt ned langs begge de ytterste kantene.

Montering: sett vingen oppi klesklypa, ha lim (limstift) opp mot metallstiften på klesklypen, legg midten på kjolen over limet. Smett kjolen under og rundt vingene (snittene som ble klippet hjelper i denne prosessen,  pluss at kjolen legger seg fint og ikke krøllete). Ha lim opp mot metallstiften på baksiden, legg ene kjolesiden oppå, lim deretter den andre siden fast på den andre.

Bruk limstift til å feste hodesirkelen på den øverste delen av klesklypen. Om ønskelig, tegn øyne og munn før ansiktet festes. Bruk tang til å dele piperenseren i to. Lag glorie av den ene delen, og hender av den andre. Disse delene festes med limpistol.

These angels are super-easy to make and adorable to look at. The kids made them at church last week. The inner body is actually a clothespin :-)

Ingen kommentarer: