lørdag 12. november 2016

Bursdagskake med sjokokunst av Marcus og Martinus

Minstesnuppa hadde bursdag denne uka, og i ettermiddag feiret hun med venninnene fra klassen sin. Småjente-sjarmørene Marcus og Martinus er idolene for tida, så derfor pyntet jeg kaka med et bilde av dem:

Slike kakebilder vekker alltid mye fascinasjon, men egentlig er det jo veldig enkelt! Les hele dette innlegget, så får du se :-)

Jeg laget skjellbord med sprøytetip 21. Det finnes jo mange stilige border man kan sprøyte, men jeg ender visst ofte med denne likevel. Enkel og dekorativ :-)

Fremgangsmåte for å lage kakebilde/sjokokunst: finn et bilde (i dette tilfellet en silhuett av guttene), speilvend det, print ut, legg det på en skjærefjøl med et lag bakepapir over.

Smelt mørk kokesjokolade og dekk de mørke partiene på bildet. Sett bildet inn i kjøleskapet til sjokoladen er ordentlig stivnet.

Smelt hvit sjokolade i vannbad og bre den over hele bildet, slik at den dekker alle de lyse partiene. Sett hele bildet inn i kjøleskapet igjen til det er helt stivt. Ta det ut og legg bildet med sjokoladesiden ned mot kaka. Dra av bakepapiret, la kaken stå i romtemperatur til bildet har myknet og lagt seg fint ned på kaka. Sprøyt en bord rundt bildet.

Our youngest celebrated her birthday with girls from class last night, and I decided to decorate the cake with chocolate art depicting her idols Marcus and Martinus, Norwegian twins and artists. These kind of cake pictures always attrack attention and enthusiasm, but they are actually quite easy to make! Flip a picture horizontally, print, place parchment paper over the image, then melt regular and white chocolate. Pipe the outlines and the darker areas with regular chocolate first, let cool and harden in the refridgerator, finally use a spatula to cover the whole image with white chocolate. Place in the fridge again till it's completely hardened, then place on the cake before piping a border around the chocolate art.

Ingen kommentarer: