tirsdag 10. november 2015

Alpakkaluer og pannebånd med Nancymønster

Jeg satt igjen med endel restegarn i alpakka etter diverse prosjekter, da jeg plutselig kom over Marthe Mølstres mønster på Nancy-lua. Lua på bildet har jeg ikke helt bestemt meg for om jeg skal ha selv eller ta med til julemessa :-) Vel, noen forandringer på mønsteret gjorde jeg for at det skulle passe med strikkefastheten; jeg la opp 126 m, og startet fellingen etter 13 ensfargede omganger og 11 rett 2 rett sammen. Brukte rundpinne 50 cm 3mm og 4mm.

Her vises fargene litt bedre :-)

Jeg vurderte å strikke luer til julemessa, men fant ut at pannebånd var like greit ;-) Båndet helt til høyre sendte jeg til svigerinna mi, for det er de samme fargene som kofta jeg strikket til henne.

Finished projects have left me with some remnant yarn in alpaca. I was happy to find Marthe Mølstre's pattern for a Nancy hat, and I was considering knitting more hats for the Christmas sale. However, I concluded that headbands work well as sales items as well :-)

4 kommentarer:

mrskiks1 sa...

Hei så fine! Hvor mange masker la du opp for pannebåndet? Har også litt restegarn jeg skulle brukt opp!

Englemor sa...

Tror jeg la opp 120 masker til vrangborden på pinne 3,5. Økte så 6 masker og gikk over til pinne 4 på mønsterdelen. Felte 6 masker før siste vrangbord som også ble strikket på pinne 3,5. Lykke til!

Unknown sa...

Hei, de var fine! Men jeg finner ikke oppskriften på stjernene, kan du legge det ut eller gi meg en link?

Englemor sa...

Det er Nancy-mønsteret som er brukt. Jeg har dessverre ikke rettigheter til å publisere det på bloggen... Men kanskje kan du få til å tegne av mønsteret på ruteark bare ved å se på bildet? :-) Lykke til!