tirsdag 16. september 2014

Tilslørte bondepiker

Heldige meg får epler fra mamma og pappas hage, og jeg har laget råsaft og eplemos (Wenches oppskrift) som skal nytes utover høsten og vinteren. I går kveld hadde jeg trivelig skravlebesøk av fem flotte damer, og da serverte jeg tilslørte bondepiker som dessert.

Brødknas:
1/2 kopp brødrasp
1/2 kopp valnøtter (hakkes)
50 g meierismør
3 ss sukker

Alt surres i stekepanna på medium/sterk varme til blandingen begynner å få en gylden farge. Legg utover på brett for å avkjøles. Dryss litt kanel over. Legg brødknas, eplemos og pisket krem lagvis en eller to ganger. Bør ikke lages for lenge før servering, slik at brødknaset blir mykt.

There's nothing like an evening with six ladies chatting and laughing! I had prepared this traditionally Norwegian dessert for yesterday's visit. The direct translation of its name would be "veiled peasant girls". Funny name! Even in Norwegian :-) Three parts are layered once or twice; bread crunch (1/2 cup dried breadcrumbs, 1/2 cup chopped walnuts, 3 tbls sugar and 50 grams of butter are combined in a pan and fried until the mixture turns golden and cripsy.  Sprinkle with some cinnamon, let cool), apple jam (I made jam from Wenche's recipe this year) and whipped cream. Don't layer the dessert too soon, because the bread crunch will soften then.

1 kommentar:

Elin sa...


Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no