fredag 28. februar 2014

Stoffblomster

Det nærmer seg vår og påske, og på barneklubben denne uka laget ungene stoffblomster. Takk for stoffene jeg fikk, sviger-moster :-)

Jeg hadde tegnet sirkler på baksiden av stoffene på forhånd. Vanlig kjøkkenglass fra IKEA var malen. Så fikk ungene en stoffbit med 5 sirkler som de klippet ut. Sirklene ble brettet i to før de tråklet langs den åpne kanten. Hvert kronblad ble strammet og tråden festet før de tråklet på det neste kronbladet. Tilslutt, når alle kronbladene var på tråden, sydde de endene sammen. Knappen ble tredd på grønn piperenser (på midten, slik at stilken er dobbel). For å holde blomsten til stilken stakk vi de to stilkdelene fra undersiden og opp mellom kronblader og ned i midten av blomsten igjen (under knappen). Hm, hvis det siste ble litt uforståelig, er det bare å finne sin egen gode løsning ;-)
Ungene rakk å lage en blomst hver, men flere av dem koste seg slik med oppgaven, at du skal ikke se bort i fra at det blir laget flere når de kommer hjem. Nå vet de jo hvordan de skal gjøre det ;-)
I can't but enjoy the temperatures these days! The coming season will bring growth in nature, so we anticipated the event in Kids' Club by making fabric flowers. Instructions are in Norwegian, but I'm sure the pictures will give you an idea of what the procedure is like :-)

Ingen kommentarer: