mandag 14. oktober 2013

Marsipankake og marsipanpynt

Gratulerer med vel overstått bursdag til kjekke mannen min! Vi hadde både familieselskap og venneselskap i løpet av helgen, og konklusjonen er at vi føler oss velsignet med flotte mennesker rundt oss :-)

Jeg bakte hjerte-sukkerbrød som ble tradisjonelt fylt med krem og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Pynten denne gangen ble en enkel høstbukett oppå marsipandekket.
De oransje blomstene var helt jevne i fargen, men for å få litt spill i marsipanpynten, kan man la være å kna inn all fargen. Slik så marsipanen ut da jeg stakk ut både kronblader og vanlige blader til rosen.
My hubby's birthday was this weekend, and we held two parties, one for family and one for friends. What a blessing to have all these wonderful people in our lives! Among the cakes, this Norwegian "sponge cake" with marzipan cover was the only decorated one. The pictures illustrate how I deliberately failed to knead in the food colors, resulting in color neuances on the rose and leafs.

Ingen kommentarer: