onsdag 2. oktober 2013

Barberskumkunst

På barneklubben i dag laget ungene barberskumkunst, og det var et morsomt (men grisete...) prosjekt! Inspirasjon fra Mom It Forward.

Sprut barberskum (MÅ være hvit!) på en papptallerken, klem den litt utover som en tykk pannekake. Sprut akrylmaling i 2-3 farger i tynne striper rundt på barberskummet, bruk en tannpirker til å stripe opp skummet og fargen. Legg en bit hvit papp eller tykt papir nedpå blandingen. Ta tak i et hjørne og løft papiret forsiktig av. Skrap av barberskummet med en steke- eller kakespade (evt en bred og god kniv), mens den marmorerte malingseffekten blir igjen på papiret.
Jeg limte min barberskumkunst på fremsiden av et kort, og det skulle vi egentlig gjøre på klubben også, men det rakk vi faktisk ikke. Siden så mange unger ville teste ut denne nye teknikken, og jeg var alene til å hjelpe dem, måtte jeg dele dem i to puljer, og da blir det litt mindre tid på hver. Men det er jo ingenting i veien for at ungene lager kort hjemme :-)
Obs: flere av ungene ble så opptatt av å stripe opp skummet og malingen, slik at fargene blandet seg for mye og ble en gusj. Kunsten er å stoppe stripingen i tide, og husk å lage lange striper.

Today's craft at the Kids' Club was shaving cream paint. It was fun, but messy... Inspiration from Mom It Forward.

Ingen kommentarer: