onsdag 26. juni 2013

Bursdagsgrillparty

Selv om vi allerede har hatt familieselskap og kompisselskap for prinsen, var det altså i går han hadde bursdag. Vi er generelt glade i å ha besøk, så det var en fin anledning til å invitere et par vennefamilier på grilling :-) Fikk testet ut et par nye oppskrifter også:

Hvitløks- og soyamarinade fra dishingthedevine som vi brukte til indrefileten. Nam! Det er både billigere og mer lettvint å kjøpe en ferdig pakke med marinade, selvsagt, men ikke like kjekt :-)
Kjempegod potetsalat (Muggis oppskrift)
Disse sjokolade-legomennene begynner å bli en gjenganger nå, men det er jo både så lettvint og godt ;-) Jeg brukte ca 180g kokesjokolade (halvt lys og halvt mørk), og da ble det 20 legomenn.
Vi har fått en ny favoritt-kjeks her i huset: best ever chewy chocolate chip cookies. Jeg laget dem med biter av kokesjokolade de første gangene, og da fløt de mer utover. Men disse med M&Ms smaker også godt! (M.G: hvis E nevnte noen kjekser etter gutteselskapet, er det disse. Nå er det bare å bake!)
 Norsk oversettelse av kjekseoppskriften:
150 g mykt smør
1,5 dl brunt sukker (lett pakket)
4 store ss melis
1 egg
2 ts vaniljeekstrakt
4,5 dl hvetemel
2 ts maizenna
1 ts natron
1 kopp sjokoladebiter

Pisk smør, sukker og melis luftig. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt. Bland alt det tørre og pisk inn dette i røren, vend inn sjokoladebitene. Sett på bakepapirkledd brett med spiseskje eller medium cookie scoop. Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter (til lett gylden). Avkjøl litt på brettet.

Even though we've arranged two celebrations for our prince's birthday already, yesterday was the actual birthday. And since we love having people over, it was a nice occasion to throw a barbecue :-) Testet a couple of new recipes: garlic and soy marinade from dishingthedevine and potato salad from Muggi (Norwegian recipe). The chocolate lego mini figures are recurring decoration on cakes and cupcakes, but I love the festive simplicity :-)

Ingen kommentarer: