tirsdag 4. september 2012

Hveteallergi og kna-fritt sviskebrød

Vi har fått hveteallergi i hus, så jeg kommer til å eksperimentere i baksten fremover. I går bakte jeg sviskebrød. Det sank sammen endel under steking, så skivene ble ikke så store, men det ble et saftig brød med god smak.

ENGLEMORS SVISKEBRØD

220 g svisker
5 dl vann
9 dl melk
3 ss olje
75 g gjær
450 g lettkokt havregryn (moses/kvernes)
100 g lettkokt havregryn (hele)
500 g sammalt spelt
2 ss hirseflak
1 ss salt

Kok sviskene i vannet i 5 minutter, mos med stavmikser. Tilsett melk og olje, rør ut gjær i væsken når den er fingervarm. Bland alt det tørre, og rør det inn i væsken. Siden det er ganske mye spelt i deigen, skal den eltes forsiktig til alt er godt blandet. Deigen er nå veldig bløt.

Forhev (er usikker på om det er nødvendig, skal prøve uten neste gang...), tøm og fordel deigen rett i 3 smurte brødformer (1,5 liter). Etterhev.

Stekes i 30 minutter midt i ovnen ved 220 grader. Avkjøl på rist.

A family member has just been diagnosed with wheat intolerance, so I'll be experimenting when baking in the time to come. Yesterday I made prune bread, which actually turned out both moist and tasty :-) Recipe in Norwegian.

Ingen kommentarer: