torsdag 26. januar 2012

Bløtkakebestilling

I dag har jeg laget en bløtkake på bestilling til en 70-årsdag. Bunnen er Livs perfekte sukkerbrød, og den er tradisjonelt fylt med jordbærsyltetøy og pisket krem. Dekoreringen var forholdsvis enkel :

- smelt mørk kokesjokolade dagen i forveien og sprøyt vinkler på et bakepapir. La stå i kjøleskap over natta
- del pisket krem i to, ha i o'boy i den ene delen til passe brun.
- marker oppdeling i 8 oppå toppen av kaka
- sprøyt sikk-sakk-mønster fra midten og ut til kanten annenhver gang med hvit og brun krem
- plasser sjokoladevinklene, evt dekorer med jordbær













Minstejenta sto "ringside" når jeg dekorerte, og hun var dyktig skuffet over at noen andre skulle få denne kaka... Det hjalp litt at hun fikk slikke både slikkepott og bolle etterpå :-)













A woman I know ordered a cake to serve in a 70th birthday for a friend of her. Nice to bake and decorate again, I don't get enough opportunities ;-) I made traditionally Norwegian sponge cake, it's filled with layers of strawberry jam and whipped cream.

Ingen kommentarer: