torsdag 17. september 2009

Oppdatering og bærsesong


I helga var vi med venner på hytta deres på Haukeli. Der var det masse blåbær og tyttebær! Barna lekte rollespill i ei steinur mens husbonden og jeg plukket. Han viste seg å være en superplukker! Vi hadde med nesten 45 liter blåbær og 6 liter tyttebær hjem. Av dette har vi frosset 20 liter blåbær hele, som skal nytes i smoothie, is, kaker og muffins utover høsten og vinteren. Så rørte jeg syltetøy av noe og laget råsaft av resten. I dag rørte jeg tyttebærsyltetøy, og nå er fryseren stappfull!!

Ellers driver jeg fortsatt med håndarbeid, men jeg har så mange prosjekt på en gang at ingen har blitt ferdig ennå :-) Skal oppdatere etterhvert.
Husbonden lar ingen dråper vaniljesaus gå til spille!

Etter første plukkeøkt koste vi oss med blåbær med sukker og vaniljesaus til dessert. Herlig!

Helga for to uker siden deltok vi på søndagsskolens bursdagsfest (120 år!) i Kongeparken. Det var en kjekk dag, og jeg ble gledelig overrasket over størrelsen på parken. Men vi må nok tilbake en gang når det er mindre folk. Likevel var det inspirerende å gå rundt i parken og vite at alle vi møtte var søndagsskolebarn med familie. Så mange som får høre om Jesus!


I pariserhjulet.

Englegutten og lille-engel i hver sitt karuselldyr.

Prinsesse-engel koste seg sammen med to venninner fra bygda, og det var ikke mye vi så til henne. Følte plutselig at barna vokser fort...
-
Update: we spent last weekend up in the mountains with friends and came home with 12 US gallons blueberry and 1,6 US gallons cowberry. So now our freezer is crammed with whole berries, jam and juice which we'll enjoy throughout the fall and winter!
The weekend before this, we celebrated the Norwegian Sunday School's 120th birhtday in the fun-park Kongeparken just outside Stavanger. We had a great time, even though there were a lot of people and long queues for the funniest activities.

1 kommentar:

online sa...

Hi Kristin. It looks like you've been busy with berries! I hope school is going well. We should set up a time to Skype...we miss talking to you guys. Hi to Trond and the kids from us. --Love, Tracey