mandag 6. januar 2020

Poppygenser

Eldstejenta ønsket seg Poppygenser, så det ble julas prosjekt. Nå er den ferdig og klar til å tas med når jeg reiser på besøk neste gang 💗


Garn: Drops Air (270 g)
Pinner: 4mm og 6 mm

Siden Air-garnet er tynnere enn garnmixen fra mønsteret, fulgte jeg mønsteret til størrelse L for å få en ganser i størrelse ca S/M. Det gikk kjempebra 😊 Jeg måtte bare starte fellingen til ermehull og hals litt tidligere enn angitt, i tillegg til å strikke ermene lengre før fellingen (ca 48 cm).

I følge oppskriften skal både ermer, forstykke og bakstykke strikkes frem og tilbake, og så sys sammen før montering. Jeg valgte å strikke både ermer og bole rundt i stedet, og det fungerte kjempefint 👍

Designet er ikke vanskelig å strikke, men man må følge med mens man strikker, siden det er perlestrikk og flotte fletter på hele genseren!



My oldest daughter asked me to knit the Poppy sweater for her, and so I did 😊 Looking forward to visiting her and seeing how it fits. The free Norwegian pattern Poppy is a Dale Yarn design. I love the cables and the moss stitch, but it means you really have to pay attention while knitting.

3 kommentarer:

Bodil sa...

Så flott gensar i fin farge. Godt nytt strikkeår :)

Berit sa...

Nydelig genser, den så så lett og deilig ut :)

Englemor sa...

Takk, Bodil og Berit :-)