onsdag 3. august 2016

Supporterklær i barselgave

En mor på fotballaget til eldstejenta fikk baby for et par uker siden. Vi er en sammensveiset gjeng på sidelinja som liker å treffes og heie under kamper. Rekner med at junior'n blir med på et par kamper nå i sesongoppstarten, så da passet det godt med "supporterklær" som barselgave:Logoen er printet ut på t-skjortepapir og strøket på en hvit body fra Lindex. Denne hadde forlengningssystem i kneppingen under, så da passer den litt lengre.

Denne lua er en sikker vinner i forhold til å sitte godt på et lite babyhode og dekke ørene. Gratis mønster fra Gro's blogg. Jeg brukte 40 g babyull på både lue (str 6mnd) og sokker, så dette er fine prosjekter for å bruke opp litt restegarn :-) Har man mindre enn 40g igjen, kan man bruke to farger og strikke striper på lua. Bare lua veier 22g.

Jeg er alltid på utkikk etter gode babysokker, for det er praktiske og lettstrikka gaver når det kommer nye verdensborgere til verden ;-) Disse h'ugg-tøflene fant jeg hos Marianna's lazy daisy days. De er strikket i babyull på pinne 3mm, fra undersiden og opp mot vrangborden, frem og tilbake slik at de sys igjen under og bak tilslutt. I etterkant tenker jeg at de like gjerne kunne vært strikket ovenfra og ned på strømpepinner, for å slippe litt monteringsarbeid. Mønsteret ville da sett omtrent slik ut:

Legg opp 34 m, strikk 16 omg vrangbord (2 r, 2 vr).
- 2 omg rett
- 16 r, øk, 2 r, øk, 16 r
-17 r, øk, 2 r, øk, 17 r
- Fortsett å øke de 6 neste omgangene (med én mer maske før og etter økingene for hver omgang, til du strikker 23 m, øk osv).
- 6 omg rett
- 1 omg vrang
- 1 omg rett
- 1 r, 2 sm, 19 r, 2 sm, 1 r, 2 sm, 19 r, 2 sm, 2 r
- 1 omg rett
- 1 r, 2 sm, 17 r, 2 sm, 1 r, 2 sm, 17 r, 2 sm, 2 r
- 1 omg rett
- 1 r, 2 sm, 15 r, 2 sm, 1 r, 2 sm, 15 r, 2 sm, 2 r
- fell av, mask sammen under foten.

A team mate from our eldest daughter's soccer team had a baby brother a couple of weeks ago. We know the family well, having spent many hours together over the years cheering at matches. I decided to make a supporter outfit as a maternity gift, and knitted a hat (Norwegian pattern from Gro's blogg) and booties (English pattern from Marianna's lazy daisy days), and ironed the soccer club logo (printed on t-shirt transfer paper) on to a white baby onesie. Cute :-)

1 kommentar:

Tussilago sa...

Dette ble jo en kjempeflott gave som nok passet perfekt. Så oppfinnsomt! Gøy med en supporter-body, lurt funnet på! Takk for tips om oppskrifter!