tirsdag 21. juni 2016

Diabetes type 1

Vi har fått diabetes type 1 i hus... Akutt og helt ut av det blå for to uker siden. Så nå er det nye tider med telling av karbohydrater og utregning av isulindoser. I helga hadde vi (diabetespasienten og oss foreldre) permisjon fra sykehuset, og vel hjemme feiret vi pasientens bursdag. Målet var å ha et kakebord som ikke hadde avskrekkende kh-verdier, så det ble litt utprøving. Her er resultatet:


Bak til venstre: mammas gode blåbærfromasj (takk for bidraget!) laget av Yoplait blåbær Double 0% og pisket krem.

Bak til høyre: gele laget av Funlight-saft (Wildberries) og gelatinplater. Jeg hadde blandingsforhold 1:3 på saft og vann, men geléen kunne gjerne vært enda skarpere i smaken, så neste gang blir det kanskje 1:2. Jeg brukte 1 gelatinplate pr dl væske, og da fikk geléen fin konsistens.

Nede til venstre: ostekake med denne bunnen og omgjøring av en ostekake jeg har brukt å lage tidligere. Jeg byttet ut sitrongelé-pakken med avkjølt funlight-gele (Sweet Lemon Guarana, 2 dl saft og 2 dl vann, 4 gelatinplater), og brukte bare 1 ss sukker i kremen. Siden bringebær har veldig lite karbohydrater, men veldig god smak, ble kaken enkelt dekorert med en bringebær-rand og grovhakket bær i midten. For en enda lettere variant av denne kaken, kan man kanskje bruke creme fraiche og lettost (jeg brukte Tines lettrømme og kremgo' naturell).

Nede til høyre: muffins med fibersirup og 71% kokesjokolade. Den fikk lavt terningkast blant gjestene... Hvis jeg likevel baker dem igjen en annen gang, kan det godt tilsettes litt mer søtstoff, f.eks stevia eller flytende natrena. Kan ha blåbær eller nøtter istedet for mørk sjokolade, kanskje?

One of our kids was acutely hospitalized a couple of weeks ago, and was immediately diagnozed with diabetes 1. This means a new way of thinking regarding food in our family. For the patient's birthday party last weekend, I aimed for a low-carb dessert table. Everything was really tasty except for the cupcakes... :-)

2 kommentarer:

Berit M sa...

Sikkert noen tøffe tak for dere innimellom. Sender gode ønsker til dere alle<3

Englemor sa...

Takk for omtanken, gode du :-) God sommer til dere!