søndag 22. november 2015

Julemessevarer

Da var julemessa over for denne gang! Det ble en trivelig dag med jevn strøm av folk innom. Her er noen flere varer som jeg leverte til salgsbordet:

To tre-engler. Takk til søskenbarnet mitt som har båndsag og hjalp meg å sage ut hodet og vingene. Etter pussing ble delene malt med utvannet hvitmaling (tilsatte ca 25% vann), lot malingen sitte i ca 3-5 minutter før jeg tørket over med en tørr klut. Slik fikk jeg en lasureffekt. Etter at delene var helt tørre, limte og skrudde jeg de sammen fra baksiden.

Strikkede og tovede engler. Mønsteret (og garnet) fikk jeg av mamma, det ligger på facebookgruppa "Strikkesida". Jeg kommer til å gjøre noen endringer neste gang; å tove på 60 grader og ikke 40 grader, å rundstrikke ermer og føtter i stedet for rillestrikk og sammensying til slutt, og å ha en rettmaske mellom fellingene på kjolen. Ermene kommer jeg også til å feste lenger oppe bak nakken. Englene skal egentlig også dekoreres med øyne, hår og blussende kinn. Akkurat denne gangen syntes jeg det var greit å holde dem enkle, men neste gang, kanskje!

Av restegarn fra englene strikket og tovet jeg Ulla-Bellas hjerter. Bleket finull tover ikke like godt som ubleket, så de måtte to omganger i vaskemaskinen, og fortsatt kunne de godt vært enda litt mer tovet. Søte er de uansett :-)

Dekorative skøyter! Jeg kjøpte et par skøyter på Gjenbruken, byttet ut lissene med hamp, dekket skøyten med lim og drysset over glitter, satte i grønne grener og avsluttet med en rød sløyfe. Veldig juleaktig :-) De passer fint til å stå ute ved inngangsdøren sammen med en koselig lykt!

Lyslykter laget av bomullsstoff klippet i kvadrater og knadd/dynket i betong, før de ble hengt til tørk over en krukke. Jeg synes disse er kjempestilige, men neste år bruker jeg finere og tynnere betong...

Disse heklede kattelekene har jeg hatt liggende oppskrift til på Pinterest ganske lenge, og endelig fikk jeg laget noen. Forholdsvis kjappe prosjekt dette, og grei måte å bruke litt restegarn på :-) Engelsk mønster fra Dabbles & Babbles.


That's it for this year's Christmas sale! Picures above show some more sale items that I made :-)

2 kommentarer:

Berit M sa...

Utrolig hvor kreativ du er! Gøy å følge bloggen din:-) Fikk lyst til å strikke hjerter- de var spesielt fine, synes jeg:-) Klem

Englemor sa...

Takk, Berit. Bli inspirert og strikk i vei! Det er jo vitenskapelig bevist at det er godt for helsa :-)Klem