torsdag 14. mai 2015

Bondegårdskake til konfirmasjon

I dag leverte jeg en kake til konfirmasjon. Bunnen skulle være bløtkake med marsipanlokk, og tema var bondeliv, ellers sto jeg helt fritt. Jeg vurderte en stund både låve og traktor i tillegg til dyr, men siden dette bare var en en-etasjers kake, ville det fort blitt både fullt og rotete...

Sauen og kua er laget av marsipan i ulike farger, og sitter på små enger av grønt smørkrem-gress :-) Det finnes mange modeller på nett som man kan se på når man skal lage slike 3D-figurer, det er bare å søke.

Andre detaljer: konfirmantens navn står på et banner av ufarget marsipan. Den lille buketten med gress og marsipanblomster gir ekstra liv til kaka uten å ta fokuset. Gjerdet er skåret av brun marsipan (farget av kakao). Jeg målte omkretsen av kaka og markerte hvor hver stolpe skulle stå, slik at det ble riktig avstand. Et godt tips er å prege slike rette overflater, som f.eks med årelinjer og spikerhull som her.

This farm cake was ordered for the celebration of a young man's confirmation. He lives at a farm, so the decorations were to be farm related. The base is traditional Norwegian sponge cake filled with layers of jam and whipped cream, while the cover and most of the decoration are made of marzipan.

Ingen kommentarer: