søndag 26. april 2015

Bryllupskake med drage

I helga leverte jeg en litt annerledes bryllupskake. Brudeparet møtte hverandre på internett gjennom fantasyspillet "World of Warcraft", så de ønsket en sovende drage som omkranset den ene kaken. Kjekt med en ny utfordring, for 3D figurer har jeg ikke laget mange av!

Jeg begynte å forme dragen tidligere i uken. Bruden hadde sendt meg linker til bilder av passende drager. Marsipanen ble basefarget lyselilla, og så var det bare å sette i gang med formingen. Nesten som å leke med leire igjen, dette! Siden dragen skulle være blå/lilla, ønsket jeg farger som gikk litt over i hverandre. Etter å ha lest litt på nettet, testet jeg ut noe nytt: å blande ut Wilton's gelefarger med litt vodka. På denne måten får man flytende farger som man kan male med :-) Alkoholen fordamper slik at fargen blir igjen. Med denne teknikken åpner det seg mange nye dører med tanke på kakepynting. Trofaste blogglesere vil nok se flere malte kaker fremover!

Brudeparet bestilte egentlig kaker størrelse 24 som den største kaka, men jeg bakte størrelse 26 likevel, hvis ikke hadde jeg ikke fått plass til dragen... Den ligger på den nederste kaken og rundt den øverste. Vingene lot jeg ligge og lufttørke et par døgn, slik at de skulle stå av seg selv. Noe de gjorde. Helt til midt på lørdagen... Da hadde marsipanen myknet i kjøleskapet. Det endte med at jeg måtte støtte opp ene vingen med en tannpirker (dekket med lilla marsipan) på baksiden av vingen. Notat til meg selv: vent med å sette på stive deler til rett før servering ;-)

Brudeparet hadde laget sin egen topp, der mye handlet om pc og "World of Warcraft" :-)

This special wedding cake was made for a couple that met online playing "World of Warcraft". How fun with a new decoration challenge! The three-dimensional dragon was made a couple of days in advance from marzipan, and I painted it using Wilton's gel colors diluted in vodka. This technique was new to me, but I'm sure I'll use it in the future!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, super kul kake da! Men jeg lurte på malingen du brukte.. Holdt den fint på kaka? Rant den? Mvh Lise

Englemor sa...

Malingen holdt kjempebra! Jeg har brukt denne teknikken flere ganger etterpå også, og det er like vellykket (og enkelt...) hver gang!