onsdag 30. oktober 2013

Barneklubb og farsdagsgave

I dag er det klart for barneklubb igjen, og da skal ungene få lage klart noe til farsdag. Så fedre til barn i klubben: ikke les videre... ;-)
Først ut er farsdagsgaven: nøkkelring av skinn. Ganske enkelt: tegn av malen på baksiden av skinnbiten (skinnprøvene fikk jeg hos en møbelbutikk for lenge siden). Tre selve nøkkelringen inn på midten mellom sirklene, ha på lim på baksiden av den ene sirkelen, legg baksiden til den andre sirkelen mot limet. Tadaaa!!
Jeg rekner med at ungene vil pakke inn farsdagsgaven fint. Vi skal ikke bruke gavepapir på klubben, men ungene skal få gjøre klart en rosett som de kan sette oppå pakken senere. Inspirasjon fra usefuldiy. Malen på inspirasjonssiden er ganske stor, og da jeg laget et lignende, ble det ikke fint... Så derfor har jeg forminsket den litt. Malen er laget ved at 2 kvadrat på 6x6 er forkjøvet i forhold til hverandre slik at det dannes en stjerne.
Fremgangsmåte:
Klipp ca 330 cm av båndet, teip fast enden i sirkelen. Pass på at du vikler båndet samme vei rundt alle taggene (jeg tok fra høyre til venstre). Start rundt tagg 1 og avslutt med tagg 8, gjenta 3 ganger (tilsammen 4 bånd på hver tagg). To av bildene ovenfor viser fremsiden og baksiden etter endt vikling. Stift et kryss igjennom hullet før båndet tas av malen. 

PS: hvis tallene er litt utydelige på bildet, er rekkefølge altså 1, 4, 7, 2, 5, 8, 3 og 6.
 
Øverste bilde: slik ser rosetten ut når den tas av malen. Nederste bilde: ferdig resultat etter at taggene er lirket ut fra hverandre.
Today's craft for the Kids' Club: making leather key rings and bow of ribbon (inspiration from usefuldiy). All set for Father's Day :-)

Ingen kommentarer: