lørdag 13. juli 2013

Sommerkveld og grilling

 Endelig fikk vi en flott sommerdag igjen her i Trøndelag :-) Jeg og ungene var ikke sene med å komme oss til stranda! På kvelden var begge jentene på overnattingsbesøk, så prinsen fikk kose seg med grillmat på ny-terrassen sammen med husbonden, meg og et vennepar. Kyllingen godgjorde seg i sitrus- og sennepsmarinade før grilling. Det ble et godt resultat, og det smaker ikke utpreget sennep for den som er skeptisk til det :-) Jeg hadde 4 kyllingfileter, men kunne sikkert hatt det dobbelte til marinademengden.

Kald mango- og peanøttsaus smaker godt til kylling! 1 mango, 1 dl peanøtter, 3 ss soyasaus og 1,5 ts knust chili (i tube fra Torokrydderiet). Oppskrift på jordbær- og balsamicovinaigrette (salatdressing) ble testet, på en rett med færre smaker ville den nok kommet bedre til sin rett. 

Vi har allerede høstet fra årets avling i kjøkkenhagen. I år var vi heldigere med reddiken enn i fjor, og eldstejenta tok opp og skyllet ei stor bøtte med godsaker. Husbonden og jeg har spist det som snacks, mens ungene syns den er litt sterk i smaken... I går brukte vi de siste i salaten, men jeg tenker å så nye reddik nå før vi reiser på ferie, så kan vi høste i august også :-)


Delt tomat med tørket basilikum og revet parmesan. De ble gode på grillen, men osten ville blitt grillet bedre i ovn selvsagt.

Asparges penslet med olivenolje og krydret med salt og pepper, grilles (selv om vår måtte tas i stekepannen pga plassmangel på grillen...) og rulles i seranoskinke. Godt!

Summer evening. Both girls at sleepovers. Friends visiting. Barbecue. New recipes tested: strawberry and balsamic vinaigrette, and citrus and mustard chicken marinade, both approved :-)

Ingen kommentarer: