fredag 24. mai 2013

Fersken fruktpai

Fredag. Ungene kommer hjem fra skolen med et jubelrop :-) Middagsgjester på pizza og dessert til kveldsmat. Helgeluksus :-)
For flere år siden fikk vi servert peach cobbler (fersken fruktpai) av et halvt amerikansk vennepar. Det gjorde inntrykk! Jeg fant senere en oppskrift på nettet på denne go'saken, og i dag gjorde jeg alvor av å prøve den. Her er min norske oversettelse av dessertoppskriften:
 2 bokser hermetiserte fersken
1/4 kopp sukker
1/4 kopp brunt sukker
1/4 ts kanel
1/8 ts muskatnøtt
1 ts sitronsaft
2 ts maizenna

Skjær fersken i båter. Tilsett de andre ingrediensene og rør rundt så alt fordeler seg jevnt. Ha i ildfast form og stek i 10 minutter midt i ovnen ved 220grader.
1 kopp hvetemel
1/4 kopp sukker
1/4 kopp brunt sukker
1 ts bakepulver
75 g kaldt smør i terninger
1/4 kopp kokende vann

Bland alt det tørre og smuldre i smøret. Tilsett passe med vann til det akkurat samler seg til en tykk røre. Slipp klumper av røren ned på ferskenblandingen med teskje. Bland 3 ss sukker og 1 ts kanel og dryss over hele desserten. Stek videre i ca 2o minutter til deigen er gylden.
Serveres med vaniljeis. Nammis!
Finally got around to make peach cobbler tonight after having saved the recipe from Allrecipes a while ago :-) Absolutely delish! Weekend luxury :-)

Ingen kommentarer: