mandag 27. mai 2013

Dukke-dåpskjole til basar

Det er alltid kjekt å finne bomullsstoffer med blondekant på gjenbruksbutikken, de passer fint til dåpskjoler til dukker. Denne dåpskjolen er en bestilling til en basar :-) Overdelen er i hvitprikkete bomull, også dette stoffet fant jeg på gjenbruksbutikken for lenge siden (ny metervare!).

Hver gang jeg syr dukke-dåpskjole, lager jeg sløyfene forskjellig, jeg har ikke bestemt meg for den virkelig gode og fine måten å gjøre det på... Denne gangen vridde jeg til sløyfa og sydde en enkel søm over krysset for å holde sløyfa sammen. Av en liten bit bånd sydde jeg ei løkke og tredde denne innpå midten av sløyfa. Etter at jeg hadde nålet fast sløyfa til dåpskjolen, sydde jeg to vertikale sømmer, en på hver side av løkka.

Lace fabric and simple white cotton with raised dot pattern (both from the thrift shop) were transformed into a doll's christening gown today. The bottom pictures illustrate how I chose to make the ribbon tie this time :-)

2 kommentarer:

Cecilie sa...

Hei. For noen flotte dåpskjoler. Jeg lurer på om jeg kunne spørre deg om du har et mønster på denne? Jeg har i dag fått det ærefulle oppdraget å lage en kjole til en liten prematur jente som skal begraves. Jeg har bare få dager på meg så har ikke tid til å lage noe eget. Dine dukkedåpskjoler var så fine så hadde satt stor pris på litt hjelp med denne veldedighetsjobben. :) kan du kontakte meg på facebooksiden min så prates vi videre der? :)

Englemor sa...

Nå ble jeg skikkelig lei meg for at jeg ikke har fått med meg denne kommentaren tidligere...! Beklager, skulle gjerne hjulpet deg! Dåpskjolen er sydd etter mønster fra boken "Sy dukkeklær" av Anne-Grethe Gaaserud.