fredag 23. mars 2012

Sjokoladesommerfugler

Husbonden la inn ønske om å ha med kake ned til kontorfellesskapet der han sitter. Som pynt laget jeg sjokoladesommerfugler. Her er en liten forklaring av hvordan man lager disse:

Brekk opp mørk kokesjokolade og legg i en liten pose (1 eller 2 liter). Knyt igjen posen og legg den ned i oppkokt vann i en kjele. La den ligge til sjokoladen er smeltet.


Legg en bit bakepapir eller smurt matpakkepapir over en tegning av en sommerfugl. Klipp hull nederst i ene hjørnet av posen og sprøyt sjokolade langs linjene. I dag ble hullet litt stort, så det ble en kraftig sommerfugl :-)

Legg sommerfuglene i vinkel i kjøleskapet. Jeg bruker å teipe dem fast i sidene av en tupperboks :-)

Når sjokoladen er stivnet, er sommerfuglene klare til bruk! I dag ble de lagt oppå en kake av sjokolademousse og mandelmarengsbunner, sammen med jordbær. Serveres med vaniljesaus :-) Teksten på kaka var intern humor på kontorfellesskapet til mannen.

I often decorate cakes with chocolate butterflies, and the first pictures in this post illustrate the procedure of making them. My husband asked for a cake to bring for lunch at his colocation, and I chose a chocolate mousse with meringue/almond cake layers.

Ingen kommentarer: