søndag 4. mars 2012

Første slalomtur og hjemmesydde gamasjer













I helga var vi i Oppdal på hyttetur sammen med en trivelig vennefamilie. De to eldste barna våre fikk prøve slalom for første gang, og de syntes det var kjempegøy! Så nå står slalomutstyr øverst på ønskelista til begge to...


















På forrige langrennstur klaget eldstejenta sin nød over snø i skoene, og sa at hun ønsket seg gamasjer til neste gang hun skulle på langrenn. Siden jeg reknet med at vi skulle en tur på langrenn i løpet av helga også, sydde jeg gamasjer til henne på fredag. Jeg tok utgangspunkt i mønsteret til ByBente. Fremgangsmåte kommer her:

- Klipp bevernylonstoff i 36x35 cm.
- Merk av 4 cm nedenfra (obs... snudd opp ned på bildet under...) til fotstrikken, 6 cm til for ankelstrikken, og 4 cm fra toppen for leggstrikken.
- De to strikkene ytterst på stoffet (legg og fot) skal først sys fast langs siden nærmest kanten, brett deretter inn stoffet med belegg og sy søm langs andre strikksiden.
- De to kantstrikkene er klippet 24 cm og ankelstrikket 19 cm
- Legg rette mot rette og sy sammen i høyden
- Sy i en knapp i hver side, hekt på knapphullsstrikk i passe lengde
- Mønsteret sier 5-8 års størrelse, og det stemmer nok, de ble bare knapt passe til min 10 åring. Men de holdt snøen borte fra skoene i djupsnøen i dag! Og siden mamman har mer stoff til overs, kan det nok hende at det trylles fram et litt større sett også :-)













Our two oldest kids tried alpine skiing for the first time during our stay in Oppdal this weekend. They loved it! We went cross country skiing today, and all of a sudden that's really boring... At least the oldest daughter didn't get snow in her shoes, since I sewed gaiters for her on Friday :-)

Ingen kommentarer: